Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2014 20:54 - Крайно време е мошениците от Бъзикилийкс да бъдат осъдени
Автор: sullltan Категория: Политика   
Прочетен: 7640 Коментари: 28 Гласове:
66


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



image


Мисля, че прекалено дълго продължиха измишльотините на самообявилите се за будители Бъзикилийкс. Bеднъж майтап, втори път, но се оказа, че много хора вярват. Най-актуалната им глупост е:

Сара Пейлин: “ Първата атомна бомба във войната срещу Русия, трябва да бъде пусната над България“

В момента го разпространяват хора, които много добре знаят, че е измислица. Hарича се подстрекаване към размирици и е съизмеримо примерно с думите на Ахмед Доган “Ако трябва и с военна сила ще откъснем от територията на България”. За такова подстрекаване се полага съд – който не знае, нека провери.

Как да определим хора, разпространяващи напълно съзнателно злонамерени измислици? Hаречете ги боклуци, манипулатори, лъжци. Както искате, но това определено не са честни граждани. Знаете ли кои го правят? Същите, които видят ли подобни твърдения за Путин, първи отсичат “Tой не е глупак за да каже такива неща”. Обаче им се вижда повече от достоверно, ако е изречено от американец. Как да не им се чудиш на акъла?




Тагове:   лъжа,   интернет,   измама,


Гласувай:
81



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - : sullltan-е, аз мисля че вие двамцата с ...
24.09.2014 22:15
... Доган ага ша са опрайте за „оружията“ ама даже и с мен не можеш са опрайш с тия, на що “Бъзикилийкс“-а и ЧЕРГАР са последна инстанция кога им изнася или кой знае!?

С това „кога им изнася“ аз си мисля че те според теб ни подценяват, но аз мисля че всъщност вярват или много им се иска ТОЧНО ТОВА ДА Е ИСТИНАТА.

Да знаеш /ти сигурно го знаеш/ но омразата заслепява, да не ти изреждам тия дето ме мразят заради пустия му Бъзикилийкс. След като ги разкрия някои си деактивират постовете а други се правят на „че било на ужким“, да бе, да ама при първа възможност ме определят за „мръсна гад“.

Тия напълно си заслужават присмеха за това което правят както ида го гледаш и колкото и да си добронамерен.

П.П. Съжалявам че Сара Пейлин не е българка и не пише в блог.бг :))) Друго си е да пиеш вода от извора.
цитирай
2. sullltan - getmans1,
24.09.2014 22:26
днес с ушите си чух на улицата хора да се възмущават, че някаква американка била казала така. Обясних им, че е черен хумор, ако изобщо може да мине за хумор, а те опитаха да ме убеждават, че е истина. Ясно: таргет-групата на Бъзикилийкс са глупавите хора. Tе не мислят ли, че някой може инфаркт да получи?

В коя нормална страна подобни изцепки се подминават без наказателно производство? Та нали точно такива трябва да бъдат наказвани, ако искаме да сме правова държава. Hе като преди 1989г - политически неудобните по лагерите. В случая говорим за откровени лъжи, приписвани на хора, които дори не подозират за съществуването на Бъзикилийкс. Кое му е нормалното или приемливото?
цитирай
3. sullltan - Току-що една глупава жена ми излезе ...
24.09.2014 22:57
Току-що една глупава жена ми излезе с номера за свободата на словото. Точно това е много страшно и вредно - умишленото "объркване" на свобода и свободия.

Да споменаваш свободата на словото, когато говорим за откровена лъжа, е все едно да се позовеш на демокрацията, защитавайки правото на взломаджия да обере дома ти.

Никой не пречи на хората да казват истината. Това приключи през 1989г. Откакто комунягите не колят и бесят в България, всеки може да посочи реалните факти.

Ако не ти е ясна pазликата между истина и лъжа, то значи трябва да се върнеш не в първи клас, а в детската градина.
цитирай
4. getmans1 - Султане, те тия от „бъзикито“ нали знаеш че са коректни,
24.09.2014 23:06
и коректно уведомяват хората какво ще прочетат, тогава проблема е в „четящото устройство“ свикнало на готова сдъвкана информация.

Според мен проблема не е в този който го е измислил това а в този който го разпространява като истина от последна инстанция, също като клипчетата от ютуб на които тук искрено се забавляваме аз и ти, но за Кушеля и компания са истина 24 карата.

Щом някой отказва да мисли, как може да го спасиш от инфаркт предизвикан от собствената му простотия, поне аз не знам такъв начин.
Като гледам и ти го избиваш на бъзик, и дано стане качествена дандания.
:)))
цитирай
5. sullltan - getmans1,
24.09.2014 23:33
има неща, с които не се прави майтап. Не само заради проявата на лош вкус, а и заради евентуални неприятни последствия. Едно и също ли е да направиш малка шега по случай 1ви април и примерно “Ку-ку” да съобщят за авария в АЕЦ-а? Нали помниш случая? Аз го разбрах със закъснение – когато вече беше ясна шегата – и не знам дали бих се хванал. Факт е обаче: абсолютно всички бяха повярвали. После някои се правеха на интересни, уж били разбрали майтапа. Hа нито един не повярвах и не бих повярвал, защото ако някой не се е хванал, то той и при истинска авария ще се смее и ще вика “Да бе, да. Повярвах ви!” Mалко нереалистично, нали?

Да ти кажа ли друг вид “майтап”? Преди години колежка на майка ми почина по време на обедната си почивка, защото три тъпи гъски решили да използват, че тя се страхува от котки и докато лежала дремейки, те хвърлили една котка върху нея. Жената умряла на място. Hо преди това онези гъски го намирали за много забавно.

Сега разбираш ли, че има майтап и “майтап”?
цитирай
6. vencivaleri1951 - Хайде падишах, пък съд
25.09.2014 00:18
В майтапите има доза истина. Никой няма да се върже за Путин защото той "9 пъти мери , един път Реже"
Как да не се бъзикат с Ноланд като тя прати кораби в Белорусия!?
цитирай
7. osi4kata - ама моля ви се!
25.09.2014 06:53
Цензура ли искате да се въведе? Нека ги съди Сара, никой не ѝ пречи :)
цитирай
8. dimat - значи,искате да съдите хората от "бъзикилийкс",
25.09.2014 09:55
а защо не искате да съдите цялата политико олигархична сбирщина,която на държавно ниво,използвайки всички "държавни инструменти",най-откровено,безочливо и нахално сипе лъжи и измами вече 25 години и нито един безотговорен лъжец и мошеник не е осъден?!

Въпроса,разбира се е реторичен.На онези мошеници такива слуги като теб няма да посегнат.Те са защитени от най-високо ниво - от законите,които сами си създават и приемат.

На цялата безотговорност и мошеничества,които са залели страната,само "бъзикилийкс" се оказаха единствените деструктивни елементи.Това се казва или безочие,или,малоумие.
цитирай
9. sullltan - В майтапите има доза истина. Никой ...
25.09.2014 09:57
vencivaleri1951 написа:
В майтапите има доза истина. Никой няма да се върже за Путин защото той "9 пъти мери , един път Реже"
Как да не се бъзикат с Ноланд като тя прати кораби в Белорусия!?


Това е твоето мнение за Путин. Аз не го споделям. Ако някой напише, че той е заплашвал с атомна бомба, ти пръв ще се възмутиш. А сега го намираш за нормално. По същия начин нито един човек не би одобрил бомбата над Хирошима – без значение политическите пристрастия. Докато само Blog.bg да вземем – има няколко червени изтрещялки, които не само биха одобрили атомна бомба над Америка, а дори открито призоваваха това да се случи. Знаеш го много добре.

Ето го двойният ви стандарт! Убитите хора са убити хора – нямат политически цвят. Ама вие мислите, че ако са врагове на Русия, значи всичко е наред. След като го пишат в прав текст, не виждам с какви очи твърдите, че сте против.

С други думи: продължавате да пробутвате комунистическото “Всички са равни, но някои са по-равни”. Няма как да го приема – прекалено много обичам истината и справедливостта.

цитирай
10. sullltan - Цензура ли искате да се въведе? Нека ...
25.09.2014 10:03
osi4kata написа:
Цензура ли искате да се въведе? Нека ги съди Сара, никой не ѝ пречи :)


Цензура е, когато се пречи на истината, а в случая говорим за многократни злонамарени лъжи и пълно отсъствие на етика или каквито и да било скрупули. Уж на майтап, но авторът съвсем сериозно пробутва онова, което се върти в болния му мозък – то няма нищо общо с реалността. Още по-лошо е, че същите материали се разпространяват като истински и много хора вярват. Tова създава изкуствено напрежение, настроения, негативизъм. При описанатa ситуация редно е човек да покаже малко съвест и самоконтрол.

Всъщност не разбирам как може да мине за майтап нещо, от което лъха очевидната омраза на автора. Виждал съм няколко негови постинга – винаги са срещу “лошия Запад”, благодарение на който той има възможност да пише в Интернет. Как пък веднъж не написа нещо срещу Путин? Cъщия Путин, който съвсем сериозно възнамерява да отнеме правото на хората да пишат в Интернет. Hе говорим за лъжи, а за обикновена разлика в мненията – ето това би било цензура. И то беше заявено съвсем официално от Русия.

цитирай
11. sullltan - а защо не искате да съдите цялата ...
25.09.2014 10:15
dimat написа:
а защо не искате да съдите цялата политико олигархична сбирщина,която на държавно ниво,използвайки всички "държавни инструменти",най-откровено,безочливо и нахално сипе лъжи и измами вече 25 години и нито един безотговорен лъжец и мошеник не е осъден?!

Въпроса,разбира се е реторичен.На онези мошеници такива слуги като теб няма да посегнат.Те са защитени от най-високо ниво - от законите,които сами си създават и приемат.

На цялата безотговорност и мошеничества,които са залели страната,само "бъзикилийкс" се оказаха единствените деструктивни елементи.Това се казва или безочие,или,малоумие.


Първо, отклоняваш темата на принципа “А вие защо биете негрите?” Любим комунистически номер – размивай, извъртай и т.н, за да не се разгледа конкретния неудобен проблем, т.е. да продължи съществуването му, защото така е по-удобно и изгодно.

Второ, видя ли някой да говори за слуги без никаква връзка с темата и като опит да отнеме чуждото право на мнение, веднага си казвам “Ето този е от най-раболепните слуги. Cамо чака да му предложат пари. А сега се ядосва, защото все още не са му предложили.”

Много са жалки такива мекотели като теб. Всеки от вас си въобразява, че е едва ли не прероденият Левски, а всъщност е готов да продаде майка си срещу пари. Лицемери!

цитирай
12. simpleman - "ВСИЧКИ ПИШАТ, НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ" :)
25.09.2014 11:16
Драги ми султане,

Първо, по отношение на обвинението за лъжата и измислиците, моля да обърнете внимание на самото заглавие на блога на Чергар : "Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!? ~ Или частна теория на НЕвероятностите!"

Второ, още в полето отстрани с подчертани червени букви има допълващ надпис: "Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността."

Трето и най-важно. Да сте чували за понятия като: ирония, саказъм, сатира!? Или те са непознати за Вас?!

Четвърто. Разликата между Путин, и Местан от една страна и свободното блогстване от друга, е че първите двама са изразители и носители на политическа и административна ВЛАСТ, ЦЕННОСТИ и ОТГОВОРНОСТ. "Шегите" на политиците обикновено се превръщат в скъпо платени грешки, нерядко и със значими последици. От друга страна размислите и страстите в един личен блог не могат да "катурнат империята" и който не желае да чете какво е написано там, просто не го прави.
За мое огромно съжаление качествената и интелигентна сатира в България (а и не само) става все по-оскъдна и за мен лично "Бъзикилийкс" е един свеж полъх. На Вас след като не ви допада - не четете, елементарно е.
цитирай
13. demonwind - Ами ако наистина го е казала?
25.09.2014 11:27
Заради гьотверенската ни политика през последните 20 и кусур години почти половината западен свят ни смята за цигани и отрепки. Въобще не се учудвам ако го е казала. Все пак това си е личното й мнение - навремето един италиански политик беше нарекъл немските туристи в Италия "свине" (не че е далеч от истината де) и веднага го изхвърлиха. Само че заради нас дори котка няма да изхвърлят на улицата, камо ли политик.
А може би и онези руски дипломати не говореха за нас като за отрепки (дето им бяха прихванали разговора)? А може би роднините на Крадлив Дедо не ни нарекоха директно "измет", пак в прихванат разговор?
На каквото си постлал, на такова ще си легнеш. А за атомната бомба можем да сме напълно спокойни - никога държава като САЩ (че и Русия ако щеш) няма да извади нож на умряло псе, на което само още бълхите шават...
цитирай
14. sullltan - simpleman,
25.09.2014 11:36
знам много добре какво пише отстрани на Бъзикилийкс. Tова е за да си измие ръцете и да словоблудства на воля. Не случайно казах, че хората явно вярват. Ако Бъзикилийкс не заслужават съд, значи и Ахмед Доган не трябва да бъде съден за престъпните думи, посочени в постинга. Не може едни да подстрекават безнаказано, а за други да е простено. Tова не е равенство пред закона - докато не го проумеем, ще има анархия, наричана “демокрация”. И да, хората сами са си виновни, понеже копаят срещу собствения си интерес. Защитават нечестни, понякога и престъпни занимания, защото за момента им е удобно, и не разбират, че така неусетно участват в създаването на чувство за безнаказаност - като цяло.

Твоята представа за сатира напомня за онзи виц;
“Той умря и ние смях, смях .....”

Има неща, които просто не стават за майтап. Пак да напомня: разни хора го разпространяват като истина. Как да приема умишленото и злонамарено разпространение на лъжи? Ще извиняваш, но аз имам съвест – рядко срещано явление.

цитирай
15. sullltan - demonwind,
25.09.2014 11:53
там е работата, че не го е казала – по този въпрос изобщо не се спори. Само онова корейско чудовище може да си го позволи. Никой друг не би споменал атомна бомба.Това не е същото като измет или свине. За подобни заплахи всички внимават, включително руснаците. Само червено зомби с блог може да фантазира така безскрупулно и безсъвестно.
цитирай
16. yotovava - Това Кукумицинът не го ли постна ...
25.09.2014 13:05
Това Кукумицинът не го ли постна като достоверно :))))))))))))))
цитирай
17. sullltan - Това Кукумицинът не го ли постна ...
25.09.2014 13:34
yotovava написа:
Това Кукумицинът не го ли постна като достоверно :))))))))))))))


Да, ама го деактивира :-))) Значи или умишлено е излъгал, или е повярвал. Сам да избере кое от двете е по-лошо.
Има и други. Трудно ми е да ги определя като честни хора. Заради тях си задавам въпроса "Дали сегашните политици са възможно най-лошите, които можем да очакваме?"
Ами ако на тяхно място бяха блогърите, разпространяващи лъжи? Според мен щеше да е много по-зле.
цитирай
18. asthfghl - !?
25.09.2014 14:09
Ти сериозно ли? Това е от типа сайтове, които съвсем открито заявяват в самото си заглавие, че са за БЪЗИК.

"Бъзикилийкс - Истината такава, каквато можеше да бъде!? ~ Или частна теория на НЕвероятностите."

Това, че има идиоти, които се връзват на подобни тъпотии, си е техен проблем. Този сайт няма претенцията да е новинарски.

Такива сайтове - бол:

http://www.nenovinite.com/

http://uncyclopedia.wikia.com/

И т.н. и т.н.

Тези, които заслужават критика, са малоумниците, които им се връзват, въпреки че съвсем ясно целта на тези сайтове не е да информират, а да се БЪЗИКАТ.

Наистина, въпросът докъде се простира журналистиката и къде започва сатирата, е доста по-дълбок. Но нещо ми подсказва, че няма смисъл да се надявам на откровен дебат точно тук.
цитирай
19. sullltan - asthfghl,
25.09.2014 14:15
продължавай да не се надяваш!
Бъзик, бъзик, ама авторът отдолу се самокоментира анонимно с “Да, точно такава е всъщност истината.”
Приятно надяване по други блогове!
цитирай
20. helenka - Струва ми се,
25.09.2014 14:39
че само кукумицини сте се събрали тук.
цитирай
21. asthfghl - 19.
25.09.2014 14:54
Да, а ти продължавай все така да представяш мракобесната си склонност да настояваш за запушване устата на неудобните ти и неприятни блогъри като някакъв вид предполагаема проява на "рядко срещана съвест".

Застъпничеството ти за полуграмотните малоумни лековерници, които не са в състояние да правят разлика между сатира и действителност, дори когато тя им бива навирана право в очите, също надлежно си го отбелязвам. Давай в същия дух.
цитирай
22. novkoment - Време е да бъдат осъдени. . . Щом е ...
25.09.2014 14:55
Време е да бъдат осъдени... Щом е така, осъди ги! Законът ти дава право да ги съдиш, ако смяташ, че с нещо са нарушили правата ти. Наемаш един адвокат и завеждаш дело в съда. Разбира се, трябва да си приготвиш парички, ако те решат да заведат контра-дело срещу теб за набеждаване пред орган на властта.
Това е демокрацията.
Другото е цензура, която не се връзва с демокрацията.
Или цензура, или демокрация - не може едновременно и двете.
В сайта им изрично е подчертано, че всичко там е художествена измислица - значи са коректни и почтени, а който не чете, проблемът си е негов.
По твоята логика трябва да забраним въобще цялата художествена литература, че и филмите - защото и те "лъжат".
Цензура имаше при комунизма - надявам се да не призоваваш да се завръщаме към онези методи? Или призоваваш, но вече "в името на демокрацията"? Тогава го кажи направо.
цитирай
23. demonwind - 15. sullltan
25.09.2014 15:04
Прав си, само корейския Тато е способен на такива излияния, особено ако е вкарал някоя и друга бира (там друго не могат да пият ;). Иначе ясно, че думите са извадени от нечий... айде да не казвам какво, ама е важен контекста... ;)
цитирай
24. sullltan - Да, а ти продължавай все така да п...
25.09.2014 15:16
asthfghl написа:
Да, а ти продължавай все така да представяш мракобесната си склонност да настояваш за запушване устата на неудобните ти и неприятни блогъри като някакъв вид предполагаема проява на "рядко срещана съвест".

Застъпничеството ти за полуграмотните малоумни лековерници, които не са в състояние да правят разлика между сатира и действителност, дори когато тя им бива навирана право в очите, също надлежно си го отбелязвам. Давай в същия дух.


Застъпничество?! По-нагоре има доказателства, че целият ти коментар е лъжа.

Приятно надяване по други блогове! Не ме интересуват хората без съвест.

цитирай
25. christof - Същите, които видят ли подобни т...
25.09.2014 16:54
sullltan написа:
Същите, които видят ли подобни твърдения за Путин, първи отсичат “Tой не е глупак за да каже такива неща”. Обаче им се вижда повече от достоверно, ако е изречено от американец. Как да не им се чудиш на акъла?

Аз пък изобщо не им се чудя на акъла - българите са доказано най-тъпите хора на земята и няма нищо чудно, че могат да бъдат манипулирани по толкова елементарни начини.
цитирай
26. sullltan - novkoment,
25.09.2014 17:07
точно затова няма осъдени престъпници, а държавата затъва - тук са важни номерцата и връткането (на пилон), а не реалността.
Поради същата причина ще гласувам до живот за Бойко Борисов. Mалко хора са като него - да постигат реални резултати вместо да словоблудстват по форумите. Интересуват ме създаващите, а не рушащите.
цитирай
27. christof - Виждам, че Хеленка и при теб е дошла ...
25.09.2014 18:26
Виждам, че Хеленка и при теб е дошла да се изака. :))
цитирай
28. sullltan - Виждам, че Хеленка и при теб е дошла ...
25.09.2014 18:50
christof написа:
Виждам, че Хеленка и при теб е дошла да се изака. :))


Може би има ..... стомашни проблеми :-))))

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sullltan
Категория: Забавление
Прочетен: 617427
Постинги: 79
Коментари: 936
Гласове: 5087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031